Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Книга – джерело мудрості, схованка істин, послання прийдешнім поколінням із глибин віків. Проте сповна осягнути цей культурний феномен людської цивілізації – книгу – неможливо без прискіпливого аналізу першовитоків творення найдавніших видань. Але справа ця, як відомо, не проста, тому що вільний доступ до рідкісних екземплярів стародруків пересічна людина, зазвичай, отримати не може.

Із метою вирішення проблеми ширшого доступу до таких унікальних видань низкою провідних бібліотек світу реалізовуються проекти із оцифровування рукописний книг та стародруків. Багато таких проектів репрезентовано в інтернеті, що відкриває безпрецендентні можл ... Читати далі »

Переглядів: 1608 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 28.02.2012 | Коментарі (0)

МГО «Інтерньюз-Україна» та спільнота медіа-інноваторів MediaNext за підтримки проекту У-Медіа запрошують студентів факультетів журналістики та медіаактивістів на другу Зимову школу з нових медіа MediaNext.


Навчання впродовж життя - новітня освітня парадигма. Якщо хочеш бути успішим у житті, то навчайся. І навчатися доведеться постійно, оскільки цього вимагає ритм і темп нашого сучасного світу.

Однію із дієвих технологій самоосвіти є навчання у форматі вебінарів. Вебінар - це веб-семінар, навчання у межах якого відбувається у режимі онлайн-спілкування із використання спеціалізованих ресурсів.

Переваги: 1) широкий діапазон навчальних курсів; 2) знімається проблема часової та географічної обмеженості (викладач може знаходитися навіть на іншому контененті); 3) ти сам вибираєш графік навчання; 4) маєш змогу навчатися у практиків; 5) є безліч безкоштовних курсів...

Для того, щоб узяти участь у вебінарі, необхідно попередньо зареєструватися (зазвичай є обмеження по кількості слухачів, тому поспішайте). Потім у зазначений день та час (зверніт ... Читати далі »
Переглядів: 1000 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (1)


Шановні студенти!
Вітаю вас із вашим найпрофесійнішим святом - Днем студента!

Бажаю вам міцного здоров'я, амбітних життєвих цілей та позитивної мотивації до втілення їх у життя!

Бажаю успіхів у всіх ваших починаннях, а найперше - у справі особистісного та інтелектуального росту. Сподіваюся, що наша з вами професійна співпраця допомогає вам у цьому.

Бажаю лише злетів, перемог та досягнень!

З повагою, Сергій Ткаченко


Переглядів: 669 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 17.11.2011 | Коментарі (0)

Розпочав роботу навчальний відео-канал викладача кафедри видавничої справи та редагування Сергія Ткаченка.

Канал функціонує на відеохостингу YouTube. Цільова аудиторія - студенти спеціальності "Видавнича справа та редагування".

Тематичний фокус каналу - інформаційні технології у професійній діяльності редактора, журналіста, видавця; інтернет-журналістика; громадянська журналістика; конвергентна журналістика; традиційна журналістика.

http://www.youtube.com/user/SergiyTkachenko


Переглядів: 549 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 24.09.2011 | Коментарі (1)

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні та «Українська правда» оголошують перший щорічний Конкурс журналістських розслідувань для молодих журналістів, студентів журналістики та інших, зацікавлених у журналістській кар’єрі. Конкурс відкритий для молодих людей віком від 18 до 25 років.

Конкурсанти можуть вибирати власні теми, розкриваючи які, вони демонструють навички розслідувального репортажу. Переможець та призери будуть оголошені під час сьомої Глобальної конференції журналістів-розслідувальників, що відбудеться у Києві 13-16 жовтня 2011 року.


На конкурс приймаються ориг ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 09.09.2011

Вітання студентам 34 групи факультету філології та журналістики! Ви починаєте вивчати нову навчальну дисципліну "Інтернет-видання", яка покликана відкрити вам деякі секрети професійної діяльності редактора/журналіста у новітніх форматах видавничої медіагалузі.

Хотілося б, щоб наша робота була корисною як для вас, так і для мене! Щиро сподіваюся на продуктивну на ефективну співпрацю!

Для зручності та з метою оптимізації нашої навчальної комунікації мною були створені спеціалізовані групи на Facebook'і та Vkontakte. Там актуальна інформація навчального та організаційного характеру, де ви завжди оперативно зможете дізнатися що, як та коли потрібно виконати та здати, щоб у кінці семестру на наших обличчях були лишень посмішки.


... Читати далі »
Переглядів: 641 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 08.09.2011 | Коментарі (0)

Вітаю усіх причетних до величної освітянської ниви з початком навчального року!!!

Тим, хто навчає, бажаю натхнення, терпіння, сильної та позитивної мотивації до творення великої справи передачі знань молодому поколінню!

Тим, хто вчить, бажаю бути постійно у стані бентежного пошуку істин та мудростей, бажаю ставити амбітні далекоглядні плани та досягати поставлених цілей!

Усім нам бажаю доброго здоров'я, злагоди в родинах та гармонії в душі!

P.S. Люди, які так чи інакше мають причетність до освіти, здебільшого ведуть лік років не календарних, а навчальних. Тому вітаю усіх нас із новим роком!
Переглядів: 1024 | Додав: Sergiy_Tkachenko | Дата: 01.09.2011

« 1 2